De Dierenambulance

De dierenambulance is in het leven geroepen om gewonde, zieke en zwervende dieren op te halen en naar een dierenarts of opvangcentrum, zoals de dierenbescherming, te brengen.


De dierenambulance is een zeer actief bedrijf dat steeds meer bekendheid krijgt. Ze staan 24 uur per dag klaar voor dieren die hulp nodig hebben. Denk hierbij aan een aangereden hond, een koe in de sloot of een zwaan midden op de snelweg. Maar dat is nog niet alles, want de dierenambulance houdt zich onder andere ook bezig met de volgende werkzaamheden.

- Het vervoer van gewonde of zieke dieren van de plaats van het ongeval of van huis naar de dichtstbijzijnde dierenarts.
- Het vervoer van paarden naar de dierenarts of naar het dekstation.
- Eerste hulp verlenen aan gewonde of zieke dieren.
- Het vervoer, na een ongeval, van overleden dieren naar de bewaarkoeler.
Hier verblijft het dier totaal 14 dagen in afwachting van de eigenaar. Komt de eigenaar dan kan deze afscheid nemen en de beslissing nemen wat te doen met zijn of haar overleden dier, maar komt er niemand dan wordt het diertje na die 14 dagen naar de massa crematie afgevoerd.
- Het vervoer van overleden dieren naar de begraafplaats of het crematorium. Tevens adviseert en begeleidt de dierenambulance de eigenaar bij het nemen van de juiste beslissing.
- Hulp geven aan zeedieren zoals zeehonden of bruinvissen die nog in Nederland leven.
- Het opsporen van de eigenaar van zoekgeraakte en aangetroffen dieren door middel van registratie.
- Op aanvraag geven van voorlichting op clubs, verenigingen of scholen.
- Promotionele activiteiten zoals met een kraam gaan staan op jaarmarkten en de open dagen van de dierenbescherming bijwonen.
- Collecteren in het werkgebied voor de dieren die zij helpen.

De dierenambulance wordt vaak gerund door vrijwilligers. Het is een niet gesubsidieerde stichting en heeft derhalve dan ook geen winstoogmerk. Ze zijn vaak afhankelijk van donateurs en sponsors die ze voorzien van schenkingen en donaties. Van die giften bekostigen zij de ambulance, de ritprijzen, medische voorzieningen en andere overige kosten.

Dierenleed moet worden voorkomen en laat toch niemand onberoerd.
Helpt ook U de (zwerf)dieren in nood!