Golden Retriever

De Golden Retriever is een van de populairste huisdieren ter wereld. Deze vaak goudachtige blonde hond wordt gezien als een echte mensenvriend. Vooral in landen als Japan en Amerika is deze hond immens populair.


Ras
De Golden Retriever is afkomstig uit het Retriever ras. Hieronder vallen zes soorten honden. Het Retriever ras is vooral populair omdat deze honden zeer lief en loyaal zijn. De Golden Retriever wordt dan ook gezien als echte familiehond.

Fokker
Omdat deze hond zo populair is proberen veel mensen er ook een slaatje uit te slaan en er geld aan te verdienen. Koop daarom altijd een pup bij een erkende fokker en zorg ervoor dat de hond raszuiver is. Dit houdt in dat er geen kruising met andere honden heeft plaatsgevonden en de hond dus puur Retriever is. Erkende fokkers vindt je meestal wel door navraag te doen bij je dierenarts, kennels of door op internet te kijken.

Cursus
Iedere hond is anders. De Golden Retriever staat dan wel bekend als familiehond, toch moet je ze uiteraard wel de nodige regels en commando’s leren. Het beste kun je hiervoor op cursus gaan met de hond. Thuis kun je dan leren wat je op cursus hebt geleerd en voor je het weet heb je een lieve en gehoorzame hond. Meestal vindt men het goed als de hond luistert, zit, ligt en op de plaats gaat. Dat is voor de meeste mensen al voldoende. Wil je echter verder gaan met je hond dan kun je nog andere cursussen volgen zoals behendigheid of fly-ball.

Uitlaten
Als pup is de Golden Retriever een leuke kleine hond, maar dat blijft niet zo. De hond wordt al snel groter. Het uitlaten van de hond is dan ook zeer belangrijk. De hond moet zich lekker kunnen laten gaan en heerlijk kunnen wandelen en het liefst nog rennen. Laat de hond zeker drie tot vier keer per dag uit waarvan zeker een keer een langer stuk waar de hond kan rennen. Een hondenuitlaat hok/kooi is ook een oplossing om je hond lekker te kunnen laten spelen. Zorg er wel voor dat de hond daar niets opeet. Er komen namelijk ook andere honden die ziektes kunnen verspreiden.

Kenmerken
Hieronder nog enkele kenmerken van de Golden Retriever:
* De hond komt oorspronkelijk uit Engeland.
* De hond wordt gezien als familiehond, jachthond en geleidehond.
* Mannetjes kunnen 61 cm hoog worden en vrouwtjes 56 cm.
* De hond kan zich gemakkelijk aanpassen en leert snel.
* Ook kan de hond meestal goed overweg met andere huisdieren.
* De hond heeft veel beweging nodig. Het liefst rennen ze, maar ze zijn ook gek op water.